Kort och gott om Reiki;

Minskar stress, djupt avslappnande, lindrar smärta, främjar din kreativitet och ger dig inre lugn och ro.


Men vad är Reiki?

Reiki kommer ursprungligen från Japan och är en metod för självkännedom, avslappning och stressreducering. Reiki aktiverar kroppens egen självläkande förmåga, naturlig healing. Med Reiki kan man lindra smärta och lösa upp spänningar både fysiskt och mentalt. Energidepåerna fylls på, och immunförsvaret ökas. Reiki minskar och förebygger stress, och är därmed bra vid utmattning/utbrändhet. Minskar sömnbehovet och ger förbättrad sömnkvaliteten. Den mjuka beröringen hjälper kroppen att slappna av, och ger smärtlindring samt höjer smärttröskeln. Bra vid till exempel kronisk värk.

Hur går en behandling till?

Under en Reikibehandling får du en mjuk och djupavslappnande känsla. Man kan känna en varm, pirrande känsla från utövarens händer. Du ligger ner på en behandlingsbänk med slutna ögon och slappnar av. Det går även bra att sitta på en stol. Ha gärna bekväma kläder. Efter behandlingen brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på en och samma gång. Du får alltid en återkoppling med ett kortare samtal om din upplevelse av Reikin och även vad jag som utövare av Reikin har upplevt.

Reiki på distans

Det går bra att ta emot Reikihealing på distans. Jag skickar healing till dig på en bestämd tid. Skapa en lugn plats hemma. Till exempel tänd lite ljus, sitt bekvämt på din favoritplats, ha en varm och gosig filt på dig. Efteråt får du en återkoppling.

Reiki ersätter inte traditionell sjukvård utan är ett komplement. Reiki är en friskvårdsmetod som är godkänd av skatteverket.


Jag är utbildad i Reiki 1 ( grundkurs) samt Reiki 2 ( Fortsättning och distansreiki) hos Kristina Bexell, www.starlighthealing.se
Reiki energin har här förmedlats genom följande Reiki mastrar:
Dr. Mikao Usui: Återupptäckte metoden och gav den namnet Reiki

Chujiro Hayashi: Öppnade Reiki klinik i Japan.

Hawayo Takata: Förmedlade Reiki kunskapen ut i världen.

Wanja Twan: Höll den första Reiki kursen i Sverige 1983.

Irma Gustafsson: Organiserade den första Reiki kursen i Sverige.

Kristina Bexell: Är utbildad av Irma Gustafsson och sprider sedan 1992 Reiki kunskapen vidare genom behandlingar, kurser och masterutbildningar.