Min resa i yogans värld började 2015. Jag kan erkänna att jag inte direkt funnit något som lockade inom den yoga jag provat FÖRRÄN jag anmälde mig till en kortkurs på SMI i Röstyoga. Jag som är lite av en röstnörd tänkte att jag kan ju prova, även om jag inte kan sitta i lotusställning…för det är väl så all yoga är eller?…

Här mötte jag en yogaform som tilltalade mig, röst, ljud, musik och rörelse i en fantastisk kombination. Vilan, icke att förglömma. Jag blev helt såld. Jag ville lära mig mer. Detta var i maj 2015 som jag mötte Ulrica Liavor, grundare av HoliYoga. Den hösten påbörjade jag min utbildning till röstyoga lärare i HoliYoga Röst.

I dag är jag lärare inom Holiyoga, HoliYoga Röst och HoliYoga Hormon. ( Är även utbildad att undervisa i yoga med barn och tonåringar)

Holi – betyder färgfest och yogan är inkännande och med god förankring i chakrapsykologin. Att känna och reflektera – utan att döma är en viktig ingrediens. Detta lär vi oss genom att varsamt svikta mot motstånd/rädslor som de flesta av oss har i våra kroppar och tankemönster.

HoliYogan är helheten och grunden. Varsam men tillika kraftfull. En form av livskunskap om dig själv. Kravlöst och under passet kan du bara lägga dig ned och vila när helst du vill. De flesta övningarna är anpassningsbara så det går lika bra att sitta på stol som på yogamattan. Vi använder oss mycket av terapeutiska suckar och gäspningar

HoliYoga röst har ett fokus på att förstärka övningarna/asanas med den egna rösten. Vibrationer skapas som ger en inre massage. Har man mycket smärta i kroppen kan denna yoga hjälpa till att lindra besvären. Många är spända i tunga/käke/nacke. I RY arbetar vi för att finna en avspänning. Även vana röstutövare erfar nya klanger i sin röst. Rösten kan reflektera olika frekvenser och mönster på samma sätt som tex handen, foten, örat kan reflektera obalanser. Har Du fått höra att du inte kan sjunga? Mitt måtto är VÅGA LÅTA. Det gör din kropp och själ gott. Med RY får du fina inre verktyg att återta Din klang och vibrationer. Din kropp är din resonanslåda – låt hela Du klinga!

HoliYoga Hormon en yoga form för kvinnor och vi arbetar med att väcka “det inre samtalet” i kroppen mellan tex sköldkörteln, äggstockar och binjurar. En yogaform för att väcka lusten att “bo i sin kropp” genom livets växlingar.

Mer information finns att läsa på www.holiyoga.se